El valor d’un premi

Possiblement molt influïts per la tradició cristiana, en la nostra societat tenim molt integrat el concepte d’humilitat, que fa que no sapiguem o no vulguem reconèixer obertament els nostres punts forts. I sovint, fins i tot tenim un cert pudor al reconeixement directe d’algú que ens felicita per la feina ben feta. Afortunadament ho anem superant, per què igual que quan les coses no surten bé del tot li donem voltes i voltes i tendim a culpabilitzar-nos, quan excel·lim també cal que en siguem conscients i que li donem la seva importància. Ni que sigui per compensar.

De fet, el reconeixement figura entre les necessitats que tenim els éssers humans i que ja va tenir en compte Abraham Maslow quan les va jerarquitzar en la seva famosa piràmide. Tal i com ell el valorava, és un indicador de la confiança i del respecte que ens concedeix el nostre entorn.

Si volem avançar, en tots els sentits, hem de saber reconèixer què estem fent bé, i tenir-ho sempre present. Igualment, també cal que reconeguem quan els altres estan fent una bona tasca; i saber-ho comunicar, creant un clima de reconeixement mutu que ens enforteixi i ens doni alè per continuar en el nostre camí, no sempre fàcil.

Però com podem mesurar el valor d’un reconeixement o l’agraïment d’algú a qui hem ajudat? Un reconeixement no té gust, no fa olor i tampoc el podem tocar; no hi ha termòmetres, regles ni bàscules per poder-lo dimensionar. Però quan el rebem, sabem que el seu valor és immens.

Recentment, Incognos va rebre el premi a la millor iniciativa de nova creació de les comarques del Gran Penedès, premi que atorga la FEGP. Amb aquest premi es reconeix, principalment, la nostra determinació a ajudar les empreses del territori a ser més competitives; arribant també a les més petites i que són precisament les que menys recursos i més necessitats tenen.

Per a Incognos aquest reconeixement implica lògicament guanyar en visibilitat, però sobretot és un missatge encoratjador que ens indica que anem pel bon camí, i que l’ajuda que estem aportant al teixit productiu local és eficaç i ben valorada. Gràcies, FEGP.

Si ens acostumem a incloure el reconeixement, tant propi com aliè, en el nostre dia a dia contribuïm a consolidar la feina que s’està fent bé. Recordem-ho: tots necessitem del reconeixement, tant en les nostres organitzacions com en la nostra vida privada. És un detall que no costa res, i tot i que el seu retorn sigui difícil de mesurar, les repercussions positives són evidents.

DanielEl valor d’un premi